Prvé, čo si na tejto káve všimnete, sú jej krásne a veľmi veľké zrná 18 ++. Kolumbijské kávy majú stabilne výbornú kvalitu, ale táto káva určite vyčnieva z davu a môžeme povedať, že patrí medzi gurmánske kávy. Káva je veľmi príjemná, sladko zamatová. Výborne štruktúrovaná, s dobrým telom a vyváženou aciditou. Vôňa medu s náznakmi čerstvého masla, orieška a čokolády. Stopy chuti citrusových plodov a višní. Káva prvotriednej kvality, vypestovaná na pohoriach Ánd v jednej z najdôležitejších pestovateľských krajín na svete.
Krajina pôvodu: Columbia / Južná Amerika /
Druh kávy: 100 % Arabica
Oblasť : Huila
Praženie: Full city
Spracovanie: praná káva
Nadmorská výška: 1200 – 1950 m.
Supremo sú najväčšie zrná z Kolumbijskej kávy.
Chuťový profil a crema
Stopercentná arabika, stopercentný zážitok. Colombia Supremo vám pripraví nezabudnuteľné stretnutie s exotickým ovocím a čokoládou. Hoci je silná a aromatická, pôsobí harmonicky až hebko. Táto káva má navyše kyslosť vkusne kombinovanú s čokoládovým a ovocným podtónom. Je silná, s plným telom.
Kolumbia je jedným z najväčších svetových producentov plantážovej kávy. Kávu pestujú v nížinách, na úpätiach kopcov, ale aj pomerne vysoko v horách. Preto môžeme pri Kolumbijskej káve naraziť na veľmi rozdielne chuťové druhy. Vždy ale pôjde o arabiku so silnou arómou.
Výnosy menších plantáží nedosahujú závratné čísla, zato kvalita je neodškriepiteľná a známa medzi všetkými svetovými pražiarňami. Bobule kávovníkov (Coffea arabica) sa zberajú v druhej polovici roka, od septembra do decembra. Po ručnom zbere sú spracovávané takzvanou mokrou metódou, kedy sa nasypú do vody (nekvalitné sa zozbierajú z hladiny, zvyšok klesne ku dnu), pretlačia sa drviacimi plechmi (kvôli odstráneniu dužiny a šupiek) a fermentujú. Potom ju sušia na terasách a dosušujú v sušičkách.
Balenie kávy
Naša káva je balená v kvalitnom obale, zaručujúcom dlhotrvajúcu čerstvosť. K tomu slúži jednosmerný ventil, ktorý uvoľňuje plyn vzniknutý po upražení. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Po každom uzatvorení balenia odporúčame vytlačiť prebytočný vzduch a uchovať balenie na suchom a tmavom mieste. Skladovanie v chladničke neodporúčame.