Robusta z Indie, spracovaná suchou cestou, je v tej najlepšej kvalite, s nulovou aciditou. Horkosladký profil má vysokú hutnosť a čokoládový záver. Do espresso zmesí sa táto robusta pridáva pre jej kvalitu a vysoký obsah kofeínu. Túto odrodu obľubujú milovníci silnej kávy s nulovou aciditou.
Krajina pôvodu: India /Ázia/
Druh kávy: Robusta
Praženie: Full City
Spracovanie: suchá metóda
Nadmorská výška: 500 – 1000 m.
Chuťový profil a crema
Stopercentná robusta s úžasnou cremou a plnou, mierne orieškovou chuťou, učaruje priaznivcom intenzívnych zážitkov i tým, čo radi experimentujú. Môžete ju primiešať k obľúbenej arabike a kúzliť s pomermi oboch druhov. Alebo s ju vychutnajte v rôznych typoch príprav. Iná bude z džezvy, iná z aeropressu a iná z moka kanvičky.
Robusta je veľakrát neprávom zatracovaná, avšak keby sme nemali robustu, kávové zmesi by boli ochudobnené o jej nezameniteľné vlastnosti.
Naša indická robusta Parchment kvalitou prekonáva mnohé aj kvalitné arabiky a dokáže svojou chuťou prekvapiť nejedného milovníka kávy. Práve táto robusta je v našich kávových zmesiach stabilným prvkom.
Pôvod kávy
Takmer 80 percent indickej kávy putuje na vývoz, najčastejšie do Nemecka, Ruska, Talianska, Španielska, Belgicka, USA a Francúzska.
Systematické pestovanie kávovníkov vraj odštartoval svätec Baba Budan, ktorý do Indie prepašoval magických sedem kávových plodov z Jemenu. Kávové plantáže začali prekvitať v polovici 19. storočia, s príchodom britských kolonizátorov.
Všetky indické kávovníky rastú v tieni, často blízko korenia ako škorica, kardamon, muškátový oriešok. Kávové plody tak absorbujú unikátnu arómu.
Balenie kávy
Naša káva je balená v kvalitnom obale, zaručujúcom dlhotrvajúcu čerstvosť. K tomu slúži jednosmerný ventil, ktorý uvoľňuje plyn vzniknutý po upražení. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Po každom uzatvorení balenia odporúčame vytlačiť prebytočný vzduch a uchovať balenie na suchom a tmavom mieste. Skladovanie v chladničke neodporúčame.