Nicaragua je nazývaná tiež Vulkanická káva. Mohutné čokoládové telo je pre túto kávu typické, minimálna acidita. Dochuť je krátka avšak intenzívna po mandliach, pomarančoch a horkej čokoláde.
Toto je samozrejme 100 % Arabika, ktorá sa pestuje vo vulkanickej pôde vo veľkých nadmorských výškach a ručne sa zbiera, kde sa následne suší na slnku. Toto sú podmienky, ktoré sa nedajú nahradiť a dodávajú kávam pestovaných v týchto oblastiach unikátnu chuť a vôňu. Veľká výhoda káv pestovaných v takto veľkých nadmorských výška je práve menšie množstvo škodcov a tým je možné ju pestovať ekologickejšie, bez postrekov.
Krajina pôvodu: Nicaragua / Stredná Amerika /
Druh kávy: 100 % Arabica
Oblasť: Jinotega
Praženie: Full City
Spracovanie: washed
Nadmorská výška: 1800 m
Chuťový profil
Mohutné čokoládové telo je pre túto kávu typické, minimálna acidita. Dochuť je krátka avšak intenzívna po mandliach, pomarančoch a horkej čokoláde.
Balenie kávy
Naša káva je balená v kvalitnom obale, zaručujúcom dlhotrvajúcu čerstvosť. K tomu slúži jednosmerný ventil, ktorý uvoľňuje plyn vzniknutý po upražení. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Po každom uzatvorení balenia odporúčame vytlačiť prebytočný vzduch a uchovať balenie na suchom a tmavom mieste. Skladovanie v chladničke neodporúčame.