Nicaragua je nazývaná tiež Vulkanická káva. Mohutné čokoládové telo je pre túto kávu typické, minimálna acidita. Dochuť je krátka avšak intenzívna po mandliach, pomarančoch a horkej čokoláde.
Dostupnosť: Skladom - pražíme pre Vás každý deň

Nicaragua je nazývaná tiež Vulkanická káva. Mohutné čokoládové telo je pre túto kávu typické, minimálna acidita. Dochuť je krátka avšak intenzívna po mandliach, pomarančoch a horkej čokoláde.

Toto je samozrejme 100 % Arabika, ktorá sa pestuje vo vulkanickej pôde vo veľkých nadmorských výškach a ručne sa zbiera, kde sa následne suší na slnku. Toto sú podmienky, ktoré sa nedajú nahradiť a dodávajú kávam pestovaných v týchto oblastiach unikátnu chuť a vôňu. Veľká výhoda káv pestovaných v takto veľkých nadmorských výška je práve menšie množstvo škodcov a tým je možné ju pestovať ekologickejšie, bez postrekov.

 

Krajina pôvodu:     Nicaragua  / Stredná Amerika /

Druh kávy:             100 %  Arabica

Oblasť:                    Jinotega

Praženie:                 Full City

Spracovanie:           washed

Nadmorská výška:  1800 m

 

Chuťový profil

Mohutné čokoládové telo je pre túto kávu typické, minimálna acidita. Dochuť je krátka avšak intenzívna po mandliach, pomarančoch a horkej čokoláde.

 

Balenie kávy

Naša káva je balená v kvalitnom obale, zaručujúcom dlhotrvajúcu čerstvosť. K tomu slúži jednosmerný ventil, ktorý uvoľňuje plyn vzniknutý po upražení. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Po každom uzatvorení balenia odporúčame vytlačiť prebytočný vzduch a uchovať balenie na suchom a tmavom mieste. Skladovanie v chladničke neodporúčame.

 

 

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie