Káva najvyššej kvality z oblasti Barahona, ktorá je považovaná za najlepšiu oblasť na pestovanie kávy na ostrove. Káva sa pestuje v tieni vo veľmi úrodnej pôde. Pestujú ju malí farmári a väčšina produkcie sa spotrebuje miestnymi obyvateľmi. Na export ide zhruba iba 20% celkovej produkcie. Tieto plantáže patria medzi najstaršie, káva sa tu pestuje už od roku 1700. Káva je cenená pre svoju plnosť, sladkosť po čokoláde a kakau a pre nízku aciditu, s kvalitným zrnom.
Krajina pôvodu: Dominikánska republika / Karibik /
Druh kávy: 100 % Arabica
Oblasť: Barahona
Praženie: Full City
Spracovanie: mokrá cesta
Nadmorská výška: 800 – 1300 m.
Chuťový profil
Káva s plným telom, nízkou kyslosťou a čokoládovými tónmi. Krásna zemitá a plná kakaovo nahorklá chuť s bohatou cremou.
Väčšina produkcie kávy je na domáci trh, preto ide len málo kávy na export a je jej nedostatok. Dostupnosť tejto kávy v plnej kvalite je natoľko obmedzená, že na trhu sa objavili obchodníci, ktorí túto kávu miešajú s inými podobnými kávami a predávajú ju pod originálnym označením.
Balenie kávy
Naša káva je balená v kvalitnom obale, zaručujúcom dlhotrvajúcu čerstvosť. K tomu slúži jednosmerný ventil, ktorý uvoľňuje plyn vzniknutý po upražení. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Po každom uzatvorení balenia odporúčame vytlačiť prebytočný vzduch a uchovať balenie na suchom a tmavom mieste. Skladovanie v chladničke neodporúčame.