Zákazníci, ktorí ochutnali našu kávu už vedia, že si dávame záležať na tom, aby bola nielen vždy čerstvo upražená, ale rovnako dôležité sú pre nás výber a kvalita samotných odrôd. Pri ponuke jednodruhových káv sa spoliehame na výber prvotriednych gurmánskych odrôd, ktorých stabilná kvalita je garanciou želanej chute. Majstrovstvo našich špecialistov praženia sa však prejaví nielen pri citlivo zvolenom postupe pre vyzdvihnutie hodnotných charakteristík jednodruhových káv, ale predovšetkým pri namiešaní jedinečných espresso zmesí pre dosiahnutie želaného efektu oceňovaného najmä milovníkmi espressa. To, že naše espresso zmesi nám chutia sme vedeli :), chceli sme však získať objektívnu spätnú väzbu od odborníkov, ktorí sa zaoberajú hodnotením káv už 20 rokov.

Preto sme sa v júni 2019 zúčastnili medzinárodného hodnotenia espresso zmesí spoločnosťou Coffee Review v Kalifornii, USA.

Spôsob tzv. „tasting review“ vykonávaných spoločnosťou Coffee Review je založený na slepom hodnotení, bez rozlišovania cenovej kategórie danej kávy. Káva musí spadať do témy aktuálneho review, čo bolo v našom prípade Espresso zmesi. Pre nás to znamenalo, že naša espresso zmes bude hodnotená spolu s kávami, ktoré sa predávajú napríklad aj za 600 $ za 225g. Keďže sme však na svoju kávu pyšní a vieme, že ju miešame a pripravujeme odborne a s citom, nedali sme sa odradiť. Pre hodnotenie sme vybrali svoju novinku, Balance Blend.

O to viac nás teší výsledné hodnotenie, ktoré sme dosiahli, a to 90 bodov zo 100. Pre dotvorenie perspektívy – najväčší dosiahnutý počet bodov v hodnotení bol 94.

Hodnotenie jednotlivých aspektov našej espresso zmesi:

Aróma: 8/10

Telo: 8/10

Chuť: 8/10

Dochuť: 7/10

Chuť s mliekom: 9/10

Hodnotiaca správa konštatuje:

Slepé hodnotenie (bez označenia značky a výrobcu) kávy vo forme espressa. Hlboká a bohato sladká. Chuť tmavej čokolády, cédrového dreva, čerešňového koláča a melasy, s arómou pripomínajúcou kvety gardénie.  Ľahká sirupová chuť v ústach prechádza do horkosladkého dozvuku. Pri príprave s mliekom vychádzajú do popredia najmä tóny čokolády, doplnené náznakmi aromatického dreva a melasy.

Zhrnutie: Príjemná a - ako názov naznačuje – vyvážená káva s tónmi čokolády, prominentnými predovšetkým pri príprave s mliekom.


Pokiaľ ste ešte našu novinku neochutnali, nájdete ju medzi kávovými zmesami a do konca mesiaca navyše so zľavou. Na Vianoce pre Vás pripravujeme darčekové balíčky, ktoré sú ideálnym vianočným darčekom pre milovníkov kvalitnej kávy. Radi sa s Vami podelíme o naše potešenie z kávy.

  • 11. 06. 2019
Súvisiace produkty